tiistai 1. joulukuuta 2015

Piparipalloja ja Foodin jouluherkku e-kirja

Miten ihmeessä voi olla jo joulukuu? Aika tosiaan menee nopeasti, jos on paljon tekemistä. Koko marraskuu hujahti ohi alta aikayksikön, eikä kertaakaan kerennyt istahtaa koneen ääreen kirjoittamaan blogiin. Viimeisin viikko on kuitenkin poikennut "kiireestä" ja viikko tuli vietettyä sängyn pohjalla korva- ja poskiontelotulehduksen kanssa.. Meneehän se aika niinkin, kipeänä sitä vaan huomaa, että kuinka paljon arvostaa tavallista arkea ja toimintakykyä. Joulufiiliksiin kuitenkin on päästy jo useampaan otteeseen niin pikkujouluissa juhliessa kuin kotona keittiössä hääräillessä. 

Sanasta 'joulu' mieleeni tulevat lumi, rauhoittuminen, joululaulut, pimeyden keskellä loistavat valot sekä mikäpä muukaan, kuin jouluherkut! Koska gluteenitonta ja vegaanista ruokavaliota noudatan, niin eivät ne tavalliset jouluherkut ole aina pakastealtaasta valmiina noukittavissa. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä joulukuun kunniaksi Foodin:lta ilmestyi tänään 'Herkulliset Jouluherkut' e-kirja, jonka reseptit ovat meidän Foodin Ambassadorien käsialaa! Odotan itse jo kovasti, että pääsen muidenkin reseptejä testaamaan, sen verran herkullisen näköisiä luomuksia oli kirja pullollaan..  Pääset lataamaan koko kirjan  resepteineen ilmaiseksi tästä

Pienenä mun ehdoton suosikki jouluina oli syödä piparitaikinaa raakana aina siihen asti, kunnes maha tuli kipeäksi. Piparitaikinahan maistuu itseasiassa paremmalta kuin itse piparit. Olisihan kuitenkin kiva syödä piparitaikinaa ilman, että mahaan alkaa hillittömästi sattumaan? No nyt ollaan ainakin askel lähempänä, sillä tämä herkku a) maistuu aivan piparitaikinalta (kiitos kanelin, neilikan ja kardemumman. Kuinka helppoa onkaan huijata itseään tutuilla mausteilla?) b) ei ala möykkäämään mahassa. 

                          PIPARKAKKURAAKAPALLOT 



Tarvitset:

-       10 tuoretaatelia
-       2dl cashewpähkinöitä
-       1 rkl tocoa
-       1 tl kanelia
-       1 tl kardemummaa
-       ¼ tl neilikkaa
-       ripaus laadukasta suolaa
-       (kookoshiutaleita koristeluun)

Mittaa pähkinät, taatelit sekä toco blenderiin ja sekoita. Jos et omista tehokasta blenderiä (Rawmix, Vitamix yms.), niin kannattaa blendata ensiksi pähkinät muruksi ja lisätä vasta sitten muut ainesosat tai käyttää monitoimikonetta. Kun massa alkaa olla koostumukseltaan tasaista, lisää mausteet ja ripaus suolaa. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Pyörittele massasta käsilläsi noin kymmenen pienehköä palloa. Halutessasi voit pyöritellä pallot vielä kookosrouheessa, jolloin pallot saavat kivan ”lumisen” pinnan!

à Vinkki: piparipalloista voit myös tehdä perinteisempiä pipareita kuivurissa tai uunissa lisäämällä massaan vielä esimerkiksi mantelijauhoja sidosaineeksi. Yleensä pipareita tehdessä herkullisin osuus taitaa kuitenkin olla se raa’an taikinan syöminen.. Ja nämä pallot maistuvat aivan raa’alta piparkakkutaikinalta!

Joululaulut ja blenderit soimaan! 

love, Maiju

Psst.. Koodilla 'MAIJU10' saat 10% alennuksen Foodin verkkokaupasta tilatessasi tuotteita!


1 kommentti:

  1. Oli pakko tehdä näitä jo aamulla heti kun näin reseptin. Oli kyllä hyviä, kun yhden maistoin jo välipalaks ��

    VastaaPoista