lauantai 10. syyskuuta 2016

Raakasuklainen herkkugranola

yhteistyössä Foodin

Meidän perheen hitiksi on muodostunut granola, josta löytyy suklaista makua, rapeita pähkinöitä sekä erityisesti paahdettuja mulpereita (tiedättehän, kun pienenä kävi nyppimässä muroista aina ne jogurtti- tai suklaapäällysteiset murot pois ensimmäisenä? Näin käy tässä granolassa mulpereille  – ne loppuvat aina ennen kuin purkin pohja tulee vastaan..).  Mulpereiden lisäksi tulee granolan joukosta löytyä suklaisia yllätyksiä – mielellään makeita, suussasulavia sellaisia, jotta granola maistuisi myös niille vähän nirsommillekin syöjille. Foodinille on tullut myyntiin uusia raakasuklaarouheita, joiden maku on kookosmannan ansiota miedompi kuin ns "tavallisen raakasuklaan". Nämä rouheet uppoavat siis maitosuklaankin ystävien suihin! Päätinkin tänään hieman oikaista myslin teossa ja käyttää valmista rouhetta itse valmistetun suklaan sijaan. Tämä osoittautui erittäin onnistuneeksi vedoksi, sillä granola sai tälläkin kertaa hyvin lämpimän vastaanoton. Rouheen avulla myös aloittelevan raakasuklaataiturin helppo loihtia maistuvia ja varmasti onnistuneita suklaakonvehteja (;. 


RAAKASUKLAINEN HERKKUGRANOLA (G, VE)

4dl haluamiasi pähkinöitä (käytin sekoitusta, jossa cashewta, parapähkinöitä sekä manteleita)
1,5dl auringonkukansiemeniä
3dl mulpereita
3dl kaurahiutaleita
1,5dl kookoshiutaleita

4rkl kookosöljyä
1rkl raakakaakaojauhetta
haluamaasi makeutusta (käytin steviaa)
ripaus laadukasta suolaa
ripaus vanilijajauhetta

2dl Foodin:n raakasuklaarouhetta

Laita uuni kuumenemaan 175°C. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää kulhoon siemenet, mulperit, kaurahiutaleet sekä kookoshiutaleet ja sekoita. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille odottamaan. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää sulan kookosöljyn joukkoon raakakaakaojauhe, makeutus, suola ja vanilijajauhetta. Sekoita ja maista sekä lisää tarvittaessa lisää makeutusta. Kaada seos uunipellillä olevien härpäkkeiden päälle ja sekoita se kunnolla niiden joukkoon. Paahda granolaa uunissa n 15 minuuttia välillä sekoittaen. Anna granolan jäähtyä kunnolla ja lisää joukkoon raakasuklaarouhe. Kaada lasipurkkiin ja nauti taas hieman paremmasta elämästä. 



love, Maiju

1 kommentti:

  1. Ihanan näköistä! Mun on pitänyt tehdä granolaa jo pitkään, mutta on jotenkin unohtunut... tätä sun ohjetta voisi kyllä testata!

    VastaaPoista