keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Valkosuklaa-mustikka raakakakku



Multa on jo useampaan otteeseen kyselty reseptiä tähän raakakakkuun ja nyt vihdoin ja viimein saan saatettua sen päivänvaloon tuolta luonnospöydältä. Tein tätä kakkua kesällä serkkuni ristiäisiin sekä nyt pari viikkoa takaperin siskoni rippijuhliin, ja molemmissa juhlissa tämä kakku hupeni tavallisten kermakakkujen rinnalla huimaan tahtiin – ilmeisesti tästä on siis pidetty paljonkin, ainakin jos on uskominen tyhjää kakkulautasta, hymyileviä suita ja spontaaneja kehuja. Positiivinen yllätys, sillä pienen pelon ja epävarmuuden kanssa ajattelin kakkujen tuhoamisen jäävän lähinnä mun ja äidin tehtäväksi.. :D. 


VALKOSUKLAA-MUSTIKKA -RAAKAKAKKU 


Pohja

• 2dl saksanpähkinöitä
• 10 tuoretaatelia 
• 1 dl mulpereita
2rkl raakakaakaojauhetta
• ripaus ruususuolaa

Täyte

• 5 dl cashewpähkinöitä (vedessä liotettuja, vähintään 6 tuntia)
• 1dl kaakaovoita
• n. 15 tuoretaatelia (riippuu siitä, kuinka makean kakun haluat)
• 1 prk kookosmaitoa
• yhden sitruunan mehu
• ripaus ruususuolaa
ripaus vanilijajauhetta

• n 1dl mustikoita

• koristeluun voi käyttää mustikoita tai muita marjoja, raakasuklaata, kookosmannaa..

Mittaa blenderiin ensin saksanpähkinät ja sekoita sen verran, että pähkinöistä tulee rouhetta. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita. Taputtele massa leivinpaperilla vuorattuun irtpohjavuokaan ja siirrä vuoka pakkaseen odottelemaan.  Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaakaovoin sulaessa valuta ja huuhtele cashewpähkinät. Laita pähkinät ja kookosmaito blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää massan joukkoon taatelit, ruususuola, vanilija sekä sitruunamehu ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa lisää makeutusta tai muita mausteita. Ota sulanut kaakaovoi vesihauteesta ja lisää blenderiin. Kun täytemassa on tasaista, ota kakkuvuoka pakkasesta ja kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle, jonka jälkeen laita kakku takaisin pakkaseen odottamaan. Lisää blenderiin jääneen täytemassan joukkoon marjat ja sekoita vielä. Kaada loputkin täytteestä kakkuvuokaan, kun edellinen kerros on jähmettynyt sen verran, että kestää seuraavan kerroksen painon. Anna tekeytyä yön yli pakkasessa. 





Jos haluat vaihtelua mustikoihin tai et vain ole syystä tai toisesta suuri mustikoiden ystävä, niin kokeile vaihtaa ne mansikoihin – resepti toimii myös niillä aivan super hyvin!

love, Maiju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti